1. Minecraft sunucumuz kapandı ancak sitemiz arşiv sebepleriyle açık bırakılmıştır. Discord ve diğer sosyal ağlar üzerinden UnioCraft'ın bir parçası olmaya devam edebilirsiniz!

Genel Oyunda sevgili olmak gibi şeyler yasaklanmalı!

'Kapanan Konular' forumunda Xaires tarafından 30 Ara 2017 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Bu konu kilitli olduğu için cevap yazamazsınız.
  1. Xaires

Xaires Muterlord

Alınan Beğeniler:
    35
    Bir çok yerde oyuncuların oyunda birbirleriyle sevgili olmak/evlenmek istediklerini gördüm.
    Bu oyun gerek mekanikleriyle gerek oynanışıyla genelde çocukların tercih ettiği bir oyun ve oyuncularının büyük çoğunluğu 12 yaşının altında. Oyuncular kız skinli birisin görünce hemen ona yaklaşmaya çalışıyor ve bazı kendini bilmezler direk "evlenelim mi", "sevgili olalım mı" gibi sorular soruyor. Bu yapılan düpedüz çocuk istismarıdır ve tam bir karaktersizliktir.
    Oyunda sevgili olmak, evlenmek gibi şeyler yasaklanmalı diye düşünüyorum. Kız oyuncuların genelinin fake olduğunu biliyorum ama bir de şöyle düşünün ya aramızda gerçekten küçük yaşta kız oyuncular varsa? Diyelim ki 10 yaşında bir kız oyuna girdi ve kız skini var. Onu gören neredeyse herkes "sevgili olalım mı" gibi sorular sormaya, kıza yaklaşmaya başlıyor. Bazı gerizekalılar arkadan shift'e basıp basıp duruyor (ne olduğunu anlatmama gerek yoktur diye düşünüyorum) ve kız bunları öğreniyor neden yaptıklarını öğreniyor kız sanaldan cinsel istismara uğruyor. Gerçekte kıza tecavüz etseniz de Facebook gibi bir siteden kıza tabir-i caizse yürüseniz de oyunda böyle şeyler yapsanız da bunun adı çocuk istismarıdır ve önüne yasaklanmalıdır!
    Umarım düşüncelerimi doğru anlatabilmişimdir ve en yakın zamanda önüne geçilir.

Alphafabio ve ZylowZ bunu beğendi.
  2. HyperOfStrike

HyperOfStrike Emekli Moderatör
    Emekli

Alınan Beğeniler:
    362
    Öncelikle merhaba,
    Haklı olduğunuz noktalar var elbette fakat bir açıklama yapalım;

1- Kimsenin özel hayatına (haddi aşmadığı) sürece karışamayız, isteyenler arkadaşlarını getirip oynayabilirler. Birlikte vakit geçirmek amacıyla.

2- Bahsettiğiniz istismar & ilişki teklifine gelirsek; Bu o kadar da ciddi bir şey değil, oyuncuların erkeklerden oluştuğu bir yerde karşı cinsi gören kişiler onlarla iyi anlaşabileceklerini düşünerek etrafında dolaşıp dikkat çekmeye ve kendini kanıtlamaya çalışıyorlar. Bunu yapan kitle genellikle 10-14 yaş arası, bu yüzden ciddi bir şey yok. Sadece bağlılık duyup ona kendini kanıtlamaya çalışmaktan öte bir şey yok. Tabii istisnalar da olabiliyor sözlü taciz vb. zaten bunu gördüğümüzde cezalandırıyoruz.

Kısaca yasak gelmesi mümkün değildir yasak kılsak bile bir şekilde konuşmaya devam edeceklerdir. Herkesin seviyeli bir ilişki kurduğu ortam güzeldir. Ama haddini aşanlar illa ki olacaktır bunu da bize siz bildirmelisiniz.

Teşekkür ediyorum.

SenihReizz ve Leejey bunu beğendi.
  3. Xaires

Xaires Muterlord

Alınan Beğeniler:
    35
    Özel hayat dediğin gibi ben de, sen de dahil kimseyi ilgilendirmez. Birlikte vakit geçirmelerini sakıncalı bulmuyorum zaten, oyunda tanışan insanların sevgili olmasından rahatsızlık duyuyorum ve inanın ki bu o kadar basit bir şey değil ve oyunda sevgili olmak da çok ciddiye alınması gereken bir konu. Senin bakış açına göre sakıncalı olmayabilir, başka yönlerini de düşünerek gözden geçirirsen daha iyi olur diye düşünüyorum. Sonuçta dediğim gibi az da olsa küçük, kız oyuncular var ve ciddi psikolojik zarar görme olasılıkları yüksek ve şunu da unutmayın ki bir olayın olma ihtimali ne kadar az olursa olsun önlem alınmalı.

4. MuratBey_124

MuratBey_124 Oyuncu

Alınan Beğeniler:
    78
    Arkada shifte basarak bekleyenler için şöyle bir kural var,
    Diğer oyuncuları taciz etmek, rahatsızlık vermek yasaktır. Ayrıca oyuncuları kışkırtmak amaçlı yazılmış mesaj yazmak da yasaktır.

5. Leejey

Leejey Emekli
    Emekli

Alınan Beğeniler:
    130
    Evlenmeye veya sevgili olmaya özel bir sistemimiz mevcut değildir. Bu yazıda bahsettiğiniz konu çok derin ve aşırı olarak uygulanmıyor. Buna karşın bir kural getirilmesini istiyorsunuz fakat yaygın bir şey olmadığı veya sunucunun huzurunu kaçırmaya yönelik elde tutulur kitle olmadığı için bunu getiremeyiz. Sunucuda çok fazla vakit geçiriyorum ve daha çok sözlü olarak taciz yapılıyor. Şu an ki UnioCraft kitlesi haddini aşacak şekilde bu tür olaylar yaşamıyor ve öyle bir niyeti olan oyuncular da yoktur. İnsanların kişisel tercihlerine karışamayız fakat olay Minecraft`ın amacı dışında kullanılması noktasına kadar gelirse düşünülebilir. Sunucu RPG türünde bir sunucu olmadığı için bu tür şeylerin gerçekleşme ihtimali anca kurguyla olabilir. Sizin rahatsızlık duyduğunuz olay başınıza gelse haklı olabilirsiniz fakat farklı iki oyuncu arasında gelişen türden olayları bırakında o olayı yaşayan oyuncular değerlendirsin. Önerileri ne kadar dikkate almaya çalışsakta bazı yerlerde patlaklar verilebiliyor. Oyuncularımıza zaten katı kurallar uygulanıyor ve neredeyse çoğu şeyi kısıtlanıyor o yüzden bu önerinin getirilmesi doğru olmaz. Dediğim gibi sunucumuz RPG türünde bie sunucu olmadığı için bahsettiğiniz olaylar anca kurguyla olabilir lakin, bu haddini aşacak düzeye ulaşır ve düzeni bozmaya kadar giderse ciddi bir düzenleme yapılması düşünülür.

6. Xaires

Xaires Muterlord

Alınan Beğeniler:
    35
    Haklısınız, yumurta kapıya dayanmalı bir şeyler yapılması için.

7. ChampsRLD

ChampsRLD Oyuncu

Alınan Beğeniler:
    184
    Bu konu bana sanki biraz saçma geldi.Şu milletin arkasına geçip Shift e basanlar banlana bilir ama :)

8. AlperBey_V4

AlperBey_V4 Oyuncu

Alınan Beğeniler:
    28
    Baya saçma

9. _DeeDee_

_DeeDee_ Oyuncu

Alınan Beğeniler:
    89
    Bir erkek olarak dediğin her şeyi yapıyorum açıkçası rahatsız mıyım hayır sizde değilseniz sorun yok tşk

10. MuratBey_124

MuratBey_124 Oyuncu

Alınan Beğeniler:
    78
    Sen kız değil miydin?
    --- Mesajlar otomatik olarak birleştirildi, 31 Ara 2017 ---
    Yine mi benim oyuncular hakkında ki bilgim çok az çıktı.

11. _DeeDee_

_DeeDee_ Oyuncu

Alınan Beğeniler:
    89
    Bu kadar saçma bir konuya ciddi bir cevap verecek değilim dalga geçtim yani :d ciddiye alanlar utansın

12. ChampsRLD

ChampsRLD Oyuncu

Alınan Beğeniler:
    184
    Arkadaşlar bu konuyu tartışmayalım.Gerekli cevap bence zaten verildi.

Konu Durumu:
Bu konu kilitli olduğu için cevap yazamazsınız.

Bu Sayfayı Paylaş